هر جایی که رابطه کارفرما و کارگری یا کارمندی وجود داشته باشد بیمه مسئولیت کارفرما کاربرد خواهد شد در واقع هر کارفرمایی در قبال کارکنان و پرسنلشان در هر کاری که باشند مسئولیت دارند چون کارکنان در حین انجام کار در معرض خطر یا خطراتی بسیاری قرار دارند که بسیاری از آنها اجتناب ناپذیر می باشند. در صورت وقوع حادثه ناشی از کار و فعالیت … که منجر به هزینه پزشکی، نقص عضو و یا فوت کارکنان (اعم از استخدامی، قراردادی، روزمزد و…) شود، در بسیاری از موارد کارفرما مقصر شناخته شده و ناچار به جبران خسارت وارده و در صورت فوت، پرداخت دیه خواهد بود. لذا بیمه مسئولیت کارفرما می تواند در این موارد استفاده شود.
در اینجا انواع بیمه نامه مسئولیت کارفرما را معرفی می کنیم و می توانید از مشاوره رایگان ما استفاده کنید، انلاین قیمت بگیرید و بیمهنامه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان را تهیه کنید.
همراه بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان و اشخاص ثالث ساختمانی بیمه گزار می تواند جبران خسارت جانی و مالی وارد به اشخاص ثالث مانند همسایگان، افراد عبوری و سایرین را نیز در خواست نماید. یکی از مزایای بیمه مسئولیت کارفرما بی نام بودن آنهاست. همچنین در صورتیکه بیمه گزار مایل باشد بیمه مسئولیت کارفرما ساختمانی به صورت با نام صادر شده و مشمول تخفیف می گردد.
از طریق این لینک میتوانید براحتی و بدون نیاز به بازدید (در صورت نیاز در موارد خاص نیز توسط کارشناسان شرکت براحتی انجام خواهد شد) بیمه مسئولیت کارفرما خیلی سریع، آسان و مطمئن تهیه نمایید.
بیمه گزار در بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان غیر ساختمانی، از جمله: کارها و فعالیت های خدماتی، سرویسکاری، تعمیراتی یا فروشگاهی، صنعتی، پیمانکاری و هر نوع فعالیت غیر ساختمانی می تواند جبران خسارت جانی و مالی وارد بر کارکنان و سایر افرادی مانند همسایگان، افراد عبوری و سایرین را نیز درخواست نماید.
از طریق لینک زیر میتوانید براحتی و بدون نیاز به بازدید (در صورت نیاز در موارد خاص نیز توسط کارشناسان شرکت براحتی انجام خواهد شد) بیمه مسئولیت کارفرما خدماتی یا غیرساختمانی را تهیه نمایید.
بر اساس این پوشش، “برخلاف بند دو ماده بیست و یکم شرایط عمومی بیمه نامه، خسارات بدنی وارده به کارکنان ناشی از حوادث وسایل نقلیه موتوری چه در زمان استفاده و حرکت یا در زمان سکون و خاموشی، در صورت احراز مسئولیت بیمه گذار با شرایط ذیل تحت پوشش است.”
تبصره 1- خسارت وارده به کارکنان در خارج از کارگاه در صورتی قابل پرداخت می باشد که علاوه بر احراز مسئولیت بیمه گذار، پوشش ماموریت خارج از کارگاه (مکان فعالیت) قبل از بروز حادثه توسط بیمه گذار خریداری شده باشد.
تبصره2- تعهد بیمه گر در خصوص کلیه کارکنان زیاندیده و کلیه حوادث احتمالی از حداکثر تعهد بیمه گر در طول مدت قرارداد مندرج در شرایط خصوصی تجاوز نخواهد کرد.
با توجه به اینکه خسارت های ناشی از حوادث وسایل نقلیه موتوری در شرایط عمومی بیمه نامه مسئولیت مدنی کارفرما در مقابل کارکنان جزو استثنائات بیمه نامه بوده و این قبیل خسارات قابل پرداخت نیست لذا در صورتیکه بیمه گذار مایل به اخذ این پوشش باشد باید با پرداخت حق بیمه اضافی نسبت به خرید این کلوز اقدام نماید .
به موجب اين پوشش، هزينه هاي پزشکي موضوع اين بيمه نامه در صورتيکه مشمول تعريف بند 6 ماده 2 آيين نامه 98 بیمه مرکزی نباشد و مطابق راي مراجع قضايي بيمه گذار محکوم به پرداخت آن نشده باشد، بر اساس صورتحساب هاي معتبر ارائه شده، تحت پوشش مي باشد.
تبصره- تعهد بيمه گر براي هزينه هاي پزشکي در خصوص کليه کارکنان زيانديده و کليه حوادث احتمالي از حداکثر تعهد بيمه گر در طول مدت قرارداد، مندرج درشرايط خصوصي تجاوز نخواهد کرد.
نکته اینکه: مطالبات سازمان تامین اجتماعی از بیمه گزار صرفا بابت مستمری موضوع ” تبصره یک ماده ۶۶ قانون تامین اجتماعی” که ناشی از حادثه منجر به فوت، جراحت و نقص عضو کارکنان بیمه گزار می باشد جبران می گردد.
ماده ۶۶ قانون تامین اجتماعی: “در صورتی که ثابت شود وقوع حادثه مستقیماً ناشی از عدم رعایت مقررات حفاظت فنی و بروز بیماری ناشی از عدم رعایت مقررات بهداشتی و احتیاط لازم از طرف کارفرما یا نمایندگان او بوده سازمان هزینه های مربوط به معالجه و غرامات و مستمری ها و غیره را پرداخته و طبق ماده ۵۰ این قانون از کارفرما مطالبه و وصول خواهد نمود.”
اگر کارگری که تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی است در یک کارگاه دچار حادثه گردد سازمان تامین اجتماعی مکلف است در شرایط مختلف هزینه هایی همچون : مستمری به بازماندگان در صورت فوت ، مستمری از کارافتادگی در صورت از کارافتاده شدن حادثه دیده و یا هزینه های پزشکی و غرامت دستمزد را پرداخت کند اما به استناد ماده قانونی فوق اگر کارفرما بنا بر گزارش بازرس اداره کار مسئول یا مقصر شناخته شود سازمان تامین اجتماعی کلیه هزینه هایی را که بابت کارگر فوق متحمل شده را از کارفرما مطالبه و وصول خواهد نمود . سقف ادعای سازمان تامین اجتماعی از کارفرما در تبصره یک ماده ۶۶ معادل ده سال مستمری کارگر حادثه دیده تعیین شده است .
مثالی جهت مقایسه مقدار ریالی ده سال مستمری: اگر حقوق حادثه دیده در لیست بیمه تامین اجتماعی حداقل حقوق بیمه باشد با احتساب حداقل حقوق های سال ۹۹ این مبلغ حدود ۲۵۰ میلیون تومان است به عبارتی درصورت فوت کارگر کارفرما علاوه بر پرداخت دیه کامل یک انسان، مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان نیز میبایست به سازمان تامین اجتماعی بپردازد.
در تعهدات اصلی بیمه نامه صرفا مسئولیت بیمه گزار در برابر حوادث احتمالی کارکنان تحت پوشش قرار گرفته است اما ممکن است شخصی که هیچ نوع رابطه کاری با کارفرما ندارد مانند مهمان، رهگذر، کارگر یک شرکت یا بازاریاب و … در محل مورد بیمه دچار حادثه گردد که در اینصورت کارفرما مسئول جبران خسارت وارده خواهد بود لذا چون شخص مذکور جزو کارکنان کارفرما نیست در صورتی خسارت از محل بیمه نامه قابل پرداخت خواهد بود که این کلوز خریداری شده باشد .
مبلغ دیه به صورت یوم الادا یعنی به قیمت روزی که دیه پرداخت میشود محاسبه میگردد نه روزی که حادثه اتفاق افتاده است و از طرفی همه ساله مبلغ دیه با توجه به تورم افزایش میابد و این در حالیست که شرکت بیمه برای دیه یک مبلغ ثابت را در بیمه نامه در نظر گرفته است از سوی دیگر در اغلب موارد فاصله زمانی زیادی بین وقوع حادثه و صدور حکم دادگاه مبنی بر محکومیت کارفرما وجود دارد لذا جهت جلوگیری از متضرر شدن کارفرما از افزایش دیه خرید کلوز شماره ۱۳ بطور جدی توصیه میگردد.
از آنجاییکه طبق قانون مجازات اسلامی هر یک از اندام های بدن دیه معین و مشخصی دارند،در حوادثی که بطور همزمان چندین عضو یا اندام آسیب ببیند مجموع دیه آنها ممکن است از دیه فوت یک انسان نیز بیشتر شود به عنوان مثال نابینا شدن هر دو چشم و ناشنوا شدن هر دو گوش بطور همزمان دو دیه کامل دارد (هر کدام یک دیه) این در حالیست که فوت همان فرد یک دیه دارد بنابراین بدلیل احتمال وقوع حوادثی که منجر به آسیب دیدن چندین عضو و افزایش مبلغ دیه میگردد و همچنین عدم پوشش این موضوع در تعهدات اصلی بیمه نامه لازم و ضروری است، لذا بیمه گزاران محترم با خرید کلوز شماره یک می توانند در حاشیه امنیت بیشتری قرار بگیرند.
با وجود اینکه تعهدات بیمه نامه مربوط به حوادثی است که در محل مورد بیمه اتفاق بیفتد گاهی پرسنل تحت امر کارفرما در حین ماموریت و خارج از محل مورد بیمه دچار حادثه میشوند که کارفرما مسئول جبران خسارت خواهد بود، لذا کارفرمایانی که شرایط شغلی آنها ایجاب میکند پرسنل خود را به بیرون از کارگاه اعزام نمایند میبایست با خرید این کلوز و ارایه اسامی این افراد تعهدات بیمه نامه خود را برای این منظور افزایش دهند.
مهندسان مجری ساختمان، با توجه به نوع و اهمیت فعالیت و مسئولیتی در پروژه در قبال کارکنان دارند، اغلب نیاز به تهبه بیمهنامه ای مجزا جهت پروژه هایشان دارند، اما شرکت بیمه پارسیان با قرار دادن کلوز شماره ۱۹ جهت این عزیزان، امکان پوشش مسئولیت در قبال کارکنان را با انتخاب این گزینه برایشان فراهم نموده اند.
در حالت کلی در متن بیمه نامه تعداد افراد تحت پوشش مشخص می گردد و تا صرفا سقف مشخص شده قابل پوشش می باشد، اما جهت گسترش پوششهای بیمهای و قرار دادن حاشیه امنی جهت تغییر در تعداد پرسنل طی پروژه، شرکت بیمه پارسیان کلوز شماره ۱۶ را برای بیمه گزاران در نظر گرفته است.
تعهد شرکت بیمه در بیمه نامه مسئولیت کارفرما در مقابل کارکنان جبران هزینه های پزشکی و پرداخت غرامت فوت و نقص عضو میباشد و پرداخت غرامت دستمزد روزانه برای ایامی که مصدوم قادر به فعالیت نیست در تعهدات اصلی تحت پوشش نیست لذا در صورت تمایل میتوان با پرداخت حق بیمه اضافی از روز چهارم تا حداکثر نود روز حقوق روزانه مشخصی را برای کارکنان حادثه دیده تعیین و خریداری کرد.
تعیین مقصر یا مقصرین حادثه و همچنین تعیین درصد تقصیر هر یک از مقصرین به عهده کارشناسی یا هیات کارشناسی است. پس از اعلام نظر کارشناس امکان اعتراض به نظر ایشان و بررسی موضوع توسط تیم کارشناسی سه نفره یا حتی در مراحل بعدی، پنج یا هفت نفره وجود دارد. در چنین مواقعی پرداخت هزینه کارشناس یا تیم کارشناسی به عهدۀ فرد معترض خواهد بود.
با خرید این پوشش هزینههای پرداختی به کارشناس یا هیئت کارشناسی بر اساس حداکثر تعهد خریداری شده توسط بیمه گزار را بیمهگر پرداخت خواهد کرد.